De gedachte hieronder is dezelfde waarmee ik op 1 februari 2002 ben begonnen met de Dagelijkse Gedachte, een dagelijks momentje van onthaasting en bezinning. Gedurende deze 15 jaar heb ik vele mooie, inspirerende en ontroerende reacties ontvangen. Hiervoor mijn oprechte dank en natuurlijk ga ik nog vele jaren door.

Geduld is altijd noodzakelijk, vooral jegens jezelf.
Franciscus van Sales

Dagelijkse Gedachte 1 februari 2002 en 1 februari 2017

 

Over de Dagelijkse Gedachte

Wat niet iedereen weet, is dat ik uit de krantenwereld kom. Ik was eerder eigenaar van een grote zondagskrant. Die heb ik verkocht en een deel van de opbrengst heb ik in de Dagelijkse Gedachte gestoken. Het technische gedeelte is gebouwd door Interpulse Automatisering uit Leiden. Nog steeds zorgt Interpulse ervoor dat de Dagelijkse Gedachte elke ochtend keurig in je inbox zit.

Zolderkamer clubje

Van een zolderkamer clubje is de Dagelijkse Gedachte de afgelopen 15 jaar uitgebreid tot een volwaardige instantie. De e-mail is een begrip in Nederland en België. Maar onze dagelijkse e-mail wordt ook gelezen in China, Noord-Amerika en bijvoorbeeld Australië. Nederlanders in het buitenland vinden het blijkbaar leuk om elke dag Nederlandse inspiratie te ontvangen.

Spiritueel momentje

Mijn missie is alle jaren hetzelfde gebleven: elke dag een momentje van onthaasting en bezinning bieden. Er schuilt geen levensbeschouwelijke beweging achter mijn e-mail. Ik wil niemand bekeren. Maar het is bewezen dat een dagelijks spiritueel momentje bijdraagt aan een betere wereld voor jezelf en voor je omgeving. Heb je de Dagelijkse Gedachte nog niet bij je e-mail. Meld je dan hier aan.

Boordevol plannen

Ik zit nog boordevol plannen voor de toekomst. Sommige abonnees willen graag een Dagelijkse Gedachte zonder reclame voor trainingen en cursussen. Die mogelijkheid gaat er dit voorjaar komen. Tegen een geringe vergoeding kan men zich hiervoor opgeven. Meer nieuws volgt binnenkort.

Jubileum actie

Bij een jubileum hoort een jubileum actie. Deze begint aanstaande donderdag. In samenwerking met het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier bied ik een bijzondere landkaart aan in verschillende formaten. Ik reken erop dat iedereen meedoet! Houd je e-mail goed in de gaten.

Geef je reactie

Ik begon mijn jubileumstukje met een bedankje voor alle mooie reacties die ik heb ontvangen. Die zijn in de loop van de jaren hartverwarmend geweest. Ik zou het leuk vinden als je hieronder ook jouw reactie wilt achterlaten.

Olaf Hoenson, oprichter Dagelijkse Gedachte