Een vakantie op Kasteel De Schans gaat over verbinding, over jezelf mogen zijn en dat er voor iedereen, van jong tot oud, een plekje is. Waar jij je kunt veilig voelen en welkom bent. We brengen je ervaringen om diep te koesteren. Dat is, kort samengevat, het Vakantieavontuur van Kasteel De Schans.

Hoe ziet de vakantieweek er uit?

Op zondagmiddag vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom en heb je de gelegenheid om je tent/caravan op te zetten of je slaapplek in te richten. ’s Avonds zullen we met alle gasten, assistenten en trainers samen komen om kennis met elkaar te maken en vertellen we meer over de gang van zaken tijdens je verblijf.

Vaste ochtend workshop

Op maandagochtend t/m zaterdagochtend van 10.00 u tot 14.00 uur volg je de vaste ochtendworkshop waar je je voor hebt opgegeven. In de middag, na een heerlijke lunch op het terras, worden er korte workshops aangeboden. Denk daarbij aan massage, iets creatiefs, dans, gezinsactiviteiten etc.

Natuurbad

Dit is een dagelijks wisselend aanbod waar je je per workshop voor kunt inschrijven. Je kunt uiteraard ook gewoon lekker op het terras blijven zitten, bij je tent een boek lezen, wandelen of fietsen in de mooie bosrijke omgeving of zwemmen in het nabij gelegen natuurbad (op 10 min. loopafstand). Om 19:00 uur wordt het dinerbuffet op het terras geopend. ’s Avonds kun je dan aanschuiven bij het gezellige kampvuur.

Feestavond

Zaterdagochtend worden de workshops afgerond. ’s Avonds hebben we dan een feestavond voor alle aanwezigen om de week af te ronden. Op zondagochtend is er nog een gezamenlijk ontbijt en een afscheidsceremonie waarna je tot 13.00 uur de tijd hebt om je koffers in te pakken, je tent/caravan op te breken en op je gemak te vertrekken.

Kinder- en Tieneravontuur

Met het Kinder- en Tieneravontuur (13 t/m 15 jaar)en de Jongerenweek (16 t/m 19 jaar) heeft ook de jeugd een volwaardige plek in ons programma. Er is elke week een Kinderavontuur waarbij kinderen (0-16 j.) in de ochtenduren onder begeleiding samen spelen, zoektochten doen, knutselen, bosspelen, etc.

Meer weten.

Vakantieweek 1

Vakantieweek 2