Opleidingscentrum Kasteel De Schans organiseert een Vaders en Zonen Minitraject met als thema ‘Hoe steun ik als vader mijn zoon naar zelfstandigheid?’ Tijdens deze avontuurlijke dagen leren vader en zoon (ca. 12 tot 16 jaar) elkaar beter kennen. Het minitraject wordt gehouden in de weekenden van 14 t/m 16 april en van 2 t/m 4 juni.

Vaders en zonen

De training wordt verzorgd door Joop Dol en Geert Hulselmans. ‘’Het doel van het Vaders en Zonen Minitraject is het uitbouwen en verder ontwikkelen van de band tussen vader en zoon”, aldus Joop Dol. ”Omdat jongens energiek zijn en nog meer kunnen leren zich in woorden uit te drukken, is het belangrijk een vader te hebben die dingen met ze onderneemt en hun zoon waar nodig hierin steunt. Vaders wisselen ook met elkaar uit hoe het is vader te zijn’’.

Mannelijke waarden

‘’Op weg van jongen naar man komt er heel wat op je af’’, legt Joop Dol uit. ‘’ Verwachtingen van anderen, van jezelf. Het maken van keuzes, elke dag weer. In dit traject zullen wij zonen handvatten geven en bezigzijn met mannelijke waarden zoals kameraadschap, (zelf) vertrouwen, zelfstandigheid, grenzen en behoeften, kracht, openheid en verbinding’’.

Onvergetelijke weekenden

‘’Het worden twee onvergetelijke weekenden. Het Minitraject voor Vaders en Zonen op Kasteel de Schans in België is dé mogelijkheid voor zowel vader als zoon om elkaar op een unieke manier beter te leren kennen’’, vervolgt Joop Dol. ‘’Wij zullen handvatten krijgen om nog beter met elkaar te communiceren; we leren van de Oosterse Vechtkunst en zullen initiatierituelen gebruiken, afkomstig van de de Lakota Sioux indianen en het San-volk uit de Kalahariwoestijn’’.

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kasteeldeschans.com