Beleef Pasen dit jaar op een bijzondere manier. Petra Bijl van Talentia organiseert van 13 t/m 17 april een Paasreis naar de Belgische Ardennen met o.a. Biodanza en een bezoek aan de paasvieringen van de monniken in het klooster van Chevetogne.

Paasvieringen

Petra Bijl: ‘’Onze basis is de mooie verbouwde grote boerderij Ferme de Frandeux met vele mogelijkheden om tot rust te komen. Vanuit dit karakteristieke verblijf bezoeken we de paasvieringen in het nabije klooster van Chevetogne. Het klooster is voor mij een magische plek, met hele pure ceremonies en muziek. Dat wil ik graag delen en verbinden met Biodanza, yoga en meditatie, afgestemd op de kruisweg en viering met Pasen’’.

Benedictijner monniken

‘’Chevetogne is een oecumenisch klooster, waar Benedictijner monniken dagelijks meermalen per dag vieren, zingen en bidden’’, vervolgt ze. ‘’Dit gebeurt zowel in de westerse katholieke traditie als in de oosterse byzantijnse traditie. De mannen zingen zowel in het Latijn als in het kerk-slavisch en Grieks. Met Pasen zijn de liturgie en de riten nog intenser. Heel mooi, luister maar eens op de website www.monasteredechevetogne.com’’.

Wat is Biodanza?

Petra Bijl is Biodanza docente sinds 2011: ‘’Biodanza komt uit Zuid-Amerika en betekent de dans van het leven. In de workshops stimuleren we eerst expressie en plezier. De energie is naar buiten gericht. Vervolgens ga je met je aandacht naar binnen en ontspan je. Daarna worden we weer actief. Je hoeft niet te kunnen dansen. Mijn motto is ‘ Als het goed gaat met me dans ik. Als het niet goed gaat met me dans ik ook’. En in alle gevallen helpt het’’.

Meer informatie

Het programma duurt van 13 t/m 17 april en bestaat o.a. uit het bezoeken van de paasvieringen in het klooster van Chevetogne, Biodanza workshops, afdaling in grotten van Rochefort en yoga en meditatie. Ontvangst vanaf 12 april en je kunt blijven tot 19 april. Prijs: 350 euro. Kijk voor meer informatie op www.talentia.nl of bel +31 (0)6-22524066.