Wat is de Dagelijkse Gedachte?

De Dagelijkse Gedachte is een e-mailservice met elke dag een gedachte ter onthaasting en bezinning. Dit kan een citaat zijn, een stukje muziektekst, een dichtregel enzovoort. Je kunt ook een eigen gedachte insturen. De eerste Dagelijkse Gedachte werd gemaild op 1 februari 2002.

Wie is de oprichter van de Dagelijkse Gedachte?

De Dagelijkse Gedachte is een merknaam die een beetje is verworden tot soortnaam. Zoals met de merknaam aspirine een pijnstiller wordt bedoeld. De naam Dagelijkse Gedachte wordt door anderen overgenomen maar het oorspronkelijk initiatief is van Dagelijksegedachte.net van oprichter Olaf Hoenson.

Wie lezen de Dagelijkse Gedachte?

De e-mail van de Dagelijkse Gedachte wordt voornamelijk gelezen in Nederland en België. Maar zijn ook geëmigreerde Nederlandstaligen in bijvoorbeeld Azië, Amerika en China die elke dag ‘de gedachte’ ontvangen in hun e-mailbox.

Is de Dagelijkse Gedachte een beweging?

Nee. De Dagelijkse Gedachte is slechts bedoeld om de lezers te stimuleren tot een moment van bezinning aan het begin van de dag. Sommige Dagelijkse Gedachten vind je mooi en andere spreken je minder aan. Dat is allemaal goed. Iedereen pakt de Dagelijkse Gedachte anders op.

Wil je ook een Dagelijkse Gedachte insturen?

Leuk! Misschien wordt jouw gedachte wel verstuurd naar onze abonnees. Een Dagelijkse Gedachte kan een citaat zijn, een stukje songtekst of een dichtregel. Het kan natuurlijk ook een uitspraak zijn van jezelf. Klik hier om jouw gedachte in te sturen.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de Dagelijkse Gedachte?

De Dagelijkse Gedachte wordt kosteloos verstuurd. Je ontvangt dan wel relevante reclame onder de Dagelijkse Gedachte. Je kunt je hier kosteloos aanmelden. Er is ook een Dagelijkse Gedacht Premium zonder reclame en met extra voordelen. Lees er hier meer over.

10 gedachten die je leven kunnen veranderen

Een serie van 10 dagelijkse e-mails in boekvorm met bijzondere citaten over geluk die je leven kunnen veranderen. Oprichter Olaf Hoenson van de Dagelijkse Gedachte selecteerde de bijzondere uitspraken en schreef de verklarende teksten. Hoe anders sta jij in het leven na 10 dagen?

Bestel hier