Wie ben ik?

Ik ben zo vrij om je vragen of je zin hebt in een Ont-Dekkingsreis. Denk dan niet aan een barre tocht door de jungle, aan zoeken naar het onbekende of het weerstaan van een boze buitenwereld. Voor deze Ont-Dekking neem ik je mee naar binnen: naar vragen als wie je bent, wie je graag wilt zijn en waarom dat er niet van komt. Kortom: ontdek jezelf.

Zijn dit vragen die jij je weleens stelt, dan ben je met het Ont-Dekken al begonnen. Soms kom je het antwoord op één van je vragen tegen. Ieder nieuw stukje van de puzzel roept nieuwsgierigheid op naar het volgende.

6 blokken lang met de ontwikkelingsfases als leidraad

De reis waarover ik het heb, helpt je waarschijnlijk om jouw puzzel sneller te leggen. We doen dat in een traject van zes lange weekenden, verdeeld over 1 jaar. Onderweg vind je puzzelstukjes terug door je emoties in je lichaam te ervaren, te ont-dekken wat hun oorspong is, wat je blokkades zijn en hoe je deze kunt laten verdwijnen. Het reisplan van De Ont-Dekking biedt je niet alleen inzicht, maar ook uitzicht en heling.

Emotioneel lichaamswerk

De Ont-Dekking is ooit begonnen als een traject met veel Emotioneel Lichaamswerk, bedoeld om je emoties en je blokkades lijfelijk te voelen. De vijf thema’s stonden (en staan nog steeds) voor jouw ontwikkeling in de periode van je geboorte tot aan je vierde levensjaar.

Systemisch werk

Bij het nagaan hoe je in het heden de behoeften kunt vervullen die je al sinds die prille jaren hebt, gebruik ik steeds meer elementen uit het systemisch werken. Dat is erop gericht dingen hun plaats te geven, onder meer door te kijken naar het systeem waarin je bent opgegroeid (je ouders, grootouders, broers en zussen). Door te weten waar je vandaan komt, besef je ook beter waar je heen wilt. In contact met andere deelnemers ontdek je in welke familieverstrikkingen je vastzit en hoe je deze kunt ont-warren.

Geweldloze Communicatie

Een andere basis van het traject is geweldloze communicatie. Je ontdekt welke behoeften je gevoelens bepalen en hoe je met een verzoek de verantwoordelijkheid neemt om je behoeften te vervullen en hierdoor een ander gevoel te krijgen. Je eigen gevoelens, anderen en jezelf ontdekken.

Meer weten kijk op http://www.kasteeldeschans.com/emotioneel-lichaamswerk/ontdek-jezelf-de-ont-dekking