Home/Olaf Hoenson
Olaf Hoenson2019-05-24T07:58:08+02:00

Olaf Hoenson over spreukenspiritualiteit

Olaf Hoenson, oprichter Dagelijkse Gedachte

Stresscounselor Olaf Hoenson is de oprichter van de Dagelijkse Gedachte. Op 1 januari 2002 verstuurde hij de eerste Dagelijkse Gedachte e-mail. Daarvoor had hij een succesvolle carrière in de uitgeverswereld.

Olaf Hoenson leefde letterlijk de droom van krantenbezorger tot miljonair. Als vijftienjarige bezorgde hij op zijn fiets het Leidsch Dagblad en op zijn veertigste verkocht hij zijn eigen krant Het op Zondag aan een groot concern.

Na de verkoop van zijn uitgeverij trok hij enkele jaren met zijn gezin door Spanje. Daar werd het idee geboren van de Dagelijkse Gedachte, een dagelijks moment van bezinning. In 2002 kwam hij terug naar Nederland. Daar volgde hij met succes een studie stresscounseling én hij zette de e-mailservice van de Dagelijkse Gedachte op.

De Dagelijkse Gedachte was de eerste e-mail met een bijzonder citaat in Nederland en België. Het idee van Olaf Hoenson werd een begrip. Nu volgen tienduizenden mensen dagelijks zijn e-mail met een inspirerend citaat, dichtregel, songtekst of een mooi uitspraak.

Regelmatig bestaat de Dagelijkse Gedachte uit een tekst van Olaf Hoenson zelf. Hij kreeg hierdoor de bijnaam ‘praktische wijsgeer’. Olaf Hoenson schreef ook Het Gedachtenkastje, een boekje om rust in je hoofd te creëren. Het werd een bestseller.

De Dagelijkse Gedachte is nu voor velen een vast begin van de dag. Olaf Hoenson is tegenwoordig een veel gevraagde spreker over de stress van een overvolle gedachtenwereld.