Home/Olaf Hoenson
Olaf Hoenson2020-06-05T09:59:31+02:00

Olaf Hoenson over spreukenspiritualiteit

Olaf Hoenson, oprichter Dagelijkse Gedachte

Olaf Hoenson is de oprichter van de Dagelijkse Gedachte. Op 1 januari 2002 verstuurde hij de eerste Dagelijkse Gedachte e-mail. Daarvoor had hij een succesvolle carrière in de uitgeverswereld.

Na de verkoop van zijn uitgeverij trok hij enkele jaren met zijn gezin door Spanje. Daar werd het idee geboren van de Dagelijkse Gedachte, een dagelijks moment van bezinning. In 2002 kwam hij terug naar Nederland. Daar volgde hij met succes een studie stresscounseling én hij zette de e-mailservice van de Dagelijkse Gedachte op.

De Dagelijkse Gedachte was de eerste e-mail met een bijzonder citaat in Nederland en België. Het initiatief groeide uit tot een begrip. Nu volgen honderdduizenden mensen de Dagelijkse Gedachte per e-mailFacebook en Instagram.

Regelmatig bestaat de Dagelijkse Gedachte uit een tekst van Olaf Hoenson zelf. Hij kreeg hierdoor de bijnaam ‘praktische wijsgeer’. Hij schreef onder andere de Gids voor Geluksvogels en Het Gedachtenkastje, een boekje om rust in je hoofd te creëren. Beide werden bestsellers.

De Dagelijkse Gedachte is nu voor velen een vast begin van de dag. Olaf Hoenson is tegenwoordig een populaire spreker over de stress van een overvolle gedachtenwereld.

Go to Top