Kasteel De Schans is een bijzonder cursuscentrum aan de Kasteelstraat 18 in Opoeteren, een Belgisch plaatsje net over de Nederlandse grens. Tussen kerst en Nieuwjaar wordt er een 4-daagse workshop georganiseerd om je te bezinnen op het afgelopen jaar en het nieuwe jaar te verwelkomen.

Veilige sfeer

Al spelenderwijs zijn bezinning en persoonlijke ontwikkeling in het programma van de Langste Nachten opgenomen, zodat er tijdens de cursus veel ruimte is voor genieten en ontspanning. Kasteel de Schans biedt je een veilige sfeer, waarin je jezelf kunt zijn en van waaruit je het contact met anderen kunt aangaan.

Grenzen

Een van de thema’s van de Langste Nachten is om de cursisten te laten ervaren dat grenzen verleggen, betekent dat je ze eerst moet accepteren en respecteren. En dat het woord ontmoeten een letterlijke betekenis heeft. Namelijk dat niets meer hoeft en alles mag.

Groeien

Ook wordt er teruggekeken om te ervaren dat het veroordelen van wat het leven tot nu toe gebracht heeft, wroeging en verbittering geeft. Acceptatie brengt je bij de zingeving. Van daaruit kun je verder groeien.

Lichaam

Centraal daarin staat daar altijd weer je eigen lichaam. Met lichaamswerk, meditatie en rituelen kom je weer dichter bij jezelf en krijg je meer contact met wie je in wezen bent. Dit aangevuld met creativiteit en feest vieren zorgt ervoor dat de Langste Nachten een ervaring wordt die je nooit meer vergeet.

Data: 27 december 2016 – 10:00 uur tot 30 december 2016 – 17:00 uur

Therapeut(en): Arend van Rietschoten en Diana van Rietschoten

Kijk voor alle informatie op www.kasteeldeschans.com