Emotionele ontwikkeling wordt vaak gezien als ‘vrouwelijk’. Dat is niet het geval bij opleidingscentrum Kasteel de Schans. Daar worden ook inspirerende mannentrainingen verzorgd. Zoals ‘De tocht naar huis’. Op 8 januari 2017 is er een kennismakingsworkshop.

Tocht naar huis

Arend van Rietschoten is een van de trainers: ‘’In de ‘Tocht naar huis’ staat persoonlijk leiderschap centraal. Om man te worden moeten wij het huis van onze ouders verlaten. Eenmaal man geworden, kunnen wij weer terugkeren naar huis.’’

Levensopdracht

‘’Veel sprookjes en mythes, denk aan Parcival, maar ook aan Klein Duimpje, vertellen over de tocht van de held. Het is het verhaal van de ontdekkingstocht van de innerlijke wereld, het verhaal van het fundamentele veranderingsproces dat zich afspeelt bij de man die bewust op weg gaat om zijn levensopdracht te vervullen’’, aldus Arend van Rietschoten.

Thuiskomen

”Thuiskomen bij jezelf gaat over het nemen van je lot en het bepalen van je bestemming. Leiderschap en lidmaatschap krijgen daarbij veel aandacht. Het vuur en ijzer waar we mee werken staan symbool voor jouw kracht. We gebruiken systemisch werk, lichaamswerk en diverse rituelen.”

Het jaartraject start 2 feb. 2017. Kijk voor alle informatie op Kijk nu op www.kasteeldeschans.com