De belangstelling voor Geweldloze Communicatie of Verbindende Communicatie groeit snel. ‘’Steeds meer mensen ontdekken de effectiviteit van empathisch communiceren’’, verklaart opleider Peter van Kempen het succes van Verbindende Communicatie. ‘’Door je te verplaatsen in het perspectief van anderen wordt communiceren pas echt waardevol’’.

Verbindende Communicatie

Peter van Kempen verzorgt met zijn bedrijf Taal die werkt korte en langere trainingen in Verbindende Communicatie: ‘’De trainingen zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Marshall Rosenberg (1934-2015 red.). Deze Amerikaanse klinisch psycholoog onderzocht jarenlang manieren om gewelddadig gedrag te voorkomen. Zo ontstond Nonviolent Communication, letterlijk vertaald Geweldloze Communicatie. Wij hanteren in Nederland liever Verbindende Communicatie’’.

Marshall Rosenberg

Marshall Rosenberg richtte het Center for Nonviolent Communication op om zijn methode over de gehele wereld te verspreiden. ‘’Het is niet zo maar een trucje’’, benadrukt Peter van Kempen. ‘’Verbindende Communicatie is een manier van leven. Je richt je op de gevoelens én behoeften van anderen zonder direct iets te willen oplossen. Door deze oprechte empathie ontstaat er ruimte om ook inhoudelijk te communiceren’’.

Innerlijk geweld

Verbindende Communicatie is volgens Peter van Kempen breed toepasbaar: ‘’Je denkt natuurlijk in eerste instantie aan directe relaties zoals partners, kinderen, ouders, vrienden of je buren. Het is waardevol als je met dierbaren werkelijk contact maakt. Dat begint overigens met hoe je met jezelf communiceert. We zijn niet altijd even vriendelijk voor onszelf. Ik noem dat innerlijk geweld’’.

‘’Maar ook organisaties profiteren van Verbindende Communicatie’’, vervolgt hij enthousiast. ‘’In bedrijven wordt vaak langs elkaar heen gewerkt. Collega’s kennen de werkelijk behoeften en gevoelens van elkaar niet. Daarom gaat de communicatie mis. Door verbindend te communiceren voelen werknemers zich gelukkiger en lopen bedrijfsprocessen effectiever’’.

10 Obstakels

Om de valkuilen van communiceren duidelijk te maken heeft Peter van Kempen 10 obstakels voor empathische communicatie op zijn website gezet: ‘’Op nummer 1 staat het ongevraagd advies geven. Iemand doet zijn verhaal en we zijn allemaal geneigd om met ongevraagde raad te komen in plaats van naar de achterliggende gevoelens en behoeften te vragen. Het is de kunst om écht te luisteren, om een ‘helende’ luisteraar te zijn. Dan maak je namelijk werkelijk verbinding’’.

Meer weten over Verbindende Communicatie? Kijk op www.taaldiewerkt.nu