Bij de Gulden Snede in het hartje van het Belgische Oud-Heverlee vormen dromen de bron van zelfkennis en levensinspiratie. Regelmatig worden er workshops droomanalyse, systeemopstellingen en natuurbeleving georganiseerd. Daarbij spelen soms paarden een belangrijke rol.

Dromen

Annamaria Bosmans begeleidt al jarenlang mensen via droomonderzoek. Binnen de Gulden Snede is ze verantwoordelijk voor de geïntegreerde opleiding ‘droomanalyse, systeemopstellingen en natuurbeleving’. Annamaria Bosmans: ‘’Ieder mens heeft zijn raadsel: wie ben ik, waar kom ik vandaan, waar ga ik naartoe… ? Als begeleider zoeken we telkens opnieuw wat deze mens nodig heeft om zijn raadsel te onthullen zodat zijn leven zich kan ontvouwen’’.

Oorsprong

‘’Hierbij gaan we terug naar de oorsprong van ons aardse bestaan. Elke dag gebeurt het miljoenen keren, het één worden van zaadcellen en eicel, van het mannelijk een het vrouwelijke. In die eenwording opent de materiële wereld zich naar de geestelijke werelden ontdek je hoe geest en materie één zijn. Miljoenen wonderen’’, aldus Annamaria Bosmans.

Droomwereld

‘’De droomwereld is een magische wereld. Magisch in de betekenis van de wetten van ruimte en tijd overschrijdend. Net daarom vormen ze een poort naar de geestelijke wereld. De basisinzichten van ons werk komen uit de psychodynamische droomanalyse zoals die ons geleerd is door wijlen dr. Maarten Lietaert Peerbolte en uit de spirituele embryologie van dr. Jaap van der Wal. De methodes die ontwikkeld zijn in familieopstellingen sluiten daar naadloos bij aan. De natuur geeft ons bedding’’.

 Activiteiten

Droomnamiddagen in Antwerpen: 25 april, 2 en 23 mei, 6 en 20juni van 13u tot 16u.
Familieopstellingen bij Paarden van Miradal:  1 april en 3 juni van 14u tot 18u.
Zomerdromen: vijf voormiddagen van 10 tot en met 14 juli
In de namiddag kan je vrij genieten van de natuur, luieren,  fietsen, zwemmen, wandelen, paardrijden.

Meer activiteiten vind je op de website: www.guldensnede.be