Van 16 tot 20 maart vindt er in Delft een bijzonder festival plaats: Amor Mundi, voor publieke bezinning. Laat je onderdompelen in het uitgebreide programma met sprekers, films, discussies, een concert, een politiek café en de Hannah Arendt Vertelling door Job Cohen. Goed samenleven staat centraal, want hoe willen we samenleven? Hoe dragen we zorg voor de wereld? En wat heeft de wereld nodig?

Amor Mundi

Voor dit festival slaan La Scuola, Filmhuis Lumen, Vertelkring Delft en Synagoge Delft de handen ineen. Zo bieden zij een gevarieerd programma. Een belangrijke basis is het gedachtegoed van de filosofe Hannah Arendt. “Samen moeten wij verantwoordelijkheid nemen voor een gezonde, vitale publieke ruimte. Alleen door ons handelen kunnen wij mens zijn onder de mensen, kunnen we samen zorgdragen voor de wereld. Vanuit liefde voor de wereld, Amor Mundi”, schreef Hannah Arendt in de vorige eeuw. De organisatoren zien dat de samenleving snakt naar zorg en liefde. Want mensen moeten zelf nadenken en niemand nadoen. Deze tijd vraagt om échte aandacht voor elkaar, voor verhalen van mensen van vlees en bloed, voor omzien en samen werken. Daarom is juist nu de boodschap van Hannah Arendt actueel.

Programma

Donderdag 16 maart, 20.00-22.00 uur: Kick off ‘The Day After’, een dag na de verkiezingen. Politiek café met troost en toost
Zaterdag 18 maart, 10.00-15.00 uur: Sing-in. Met lichte betekenisvolle muziek
Zaterdag 18 maart, 16.00-17.oo uur: Concert o.l.v. Gregor Bak en Hannah Arendt Vertelling door Job Cohen
Zondag 19 maart, 15.00-17.00 uur: Joodse verhalen: Wijsheid. Over hoe om te gaan met elkaar, met de wereld en wat wijsheid ís
Maandag 20 maart, 19.45 uur: Hannah Arendt: Een film over een vrouw die waarschuwt voor gedachteloosheid

La Scuola

“Hoe wil ik goed leven én samenleven is de kernvraag die La Scuola zichzelf en anderen stelt”, vertelt Ria Pool Meeuwsen. Samen met Erik Pool stond zij in 2009 aan de wieg van La Scuola. Hun achtergrond is breed. Ze hebben kennis van filosofie, begeleidingskunde, communicatie en levensbeschouwelijke stromingen. Daarnaast begeleiden ze zowel groepen als individuen. Met La Scuola delen ze levenslessen en hun open kijk op de wereld. “Leef niet gedachteloos, maar onderzoek je denken en handel, spreek, doe. Want een levenskunstenaar maakt zich druk over zijn eigen leven én over dat van anderen. Je bekommeren om een goed bestaan,’ besluit ze.

Meer informatie over het festival en het programma vind je op: www.academievoorlevenskunst.nl