De kaart ‘De zeven stappen naar geluk’ is een nieuwe productie ter gelegenheid van 15 jaar Dagelijkse Gedachte. Deze spirituele kaart bevat 7 eeuwenoude wijsheden en heeft een vintage uitstraling. Er zijn twee uitvoeringen: een mega wenskaart én een gelamineerde (wand)kaart. Wie de kaart bestelt, steunt hiermee de Dagelijkse Gedachte.

We vieren het 15-jarig jubileum van de Dagelijkse Gedachte elke maand met speciale artikelen met als thema ‘geluk’. In mei is dat een spirituele kaart met zeven spirituele wijsheden die de weg naar geluk vormen. Vanaf nu is deze verkrijgbaar in de webshop van de Dagelijkse Gedachte.

Wijsheden

De wijsheden op de kaart zijn:
1. Denk minder. Voel meer.
2. Frons minder. Lach meer.
3. Praat minder. Luister meer.
4. Oordeel minder. Aanvaard meer.
5. Wacht minder. Doe meer.
6. Vrees minder. Heb meer lief
7. Klaag minder. Waardeer meer.

Het getal zeven

Het getal zeven op de kaart ‘De zeven stappen naar geluk’ is niet zo maar een cijfer. 7 is sinds het ontstaan van de menselijke beschaving een belangrijk getal. Het komt op allerlei manieren terug. De week telt zeven dagen. De aarde bestaat uit zeven werelddelen, er zijn zeven planeten vanuit het blote oog te zien. Daarnaast zijn er zijn zeven hoofdzonden en zeven hoofddeugden. Het lichaam telt zeven chakra’s. De regenboog bestaat uit zeven kleuren. Driemaal zeven is een symbool voor engelen en in China is zeven een geluksgetal. O ja, vergeet vooral niet dat Sneeuwwitje leefde met zeven dwergen.

Dagelijkse Gedachte

De Dagelijkse Gedachte is in 2002 opgericht door Olaf Hoenson als een dagelijks moment ter onthaasting en bezinning. De kaart ‘De zeven stappen naar geluk’ is uitgegeven ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum. De Dagelijkse Gedachte verschijnt op deze weblog en wordt verstuurd naar e-mail abonnees in België en Nederland. Ook op Facebook heeft de dagelijkse Gedachte een groot aantal volgers.
Wil je de Dagelijkse Gedachte ook in je e-mailbox ontvangen? Klik dan hier.