Ontdek je plek tussen de mannen en neem deze in tijdens de Initiatie, een vierdaagse training voor mannen. ‘Bij deze training beantwoord je vragen als: hoe kan ik mij opstellen, waar moet ik gaan staan, zodat ik maximaal contact heb met mijzelf? Hoe kan ik mijn kracht voelen, mijn creativiteit laten stromen en stoppen met onnodige strijd?’ licht therapeut Arend van Rietschoten toe.

Mannen initiatie

‘De eigenlijke manneninitiatie gaat over onze plek tussen de mannen. Het gaat over ons deelnemerschap en over ons persoonlijk leiderschap’, vervolgt Arend van Rietschoten. ‘Deze training bestaat uit een aantal zeer krachtige initiatierituelen. Deze rituelen dienen om de vaak niet te pakken psychische pijnen fysiek te maken. Hierdoor kan er direct mee gedeald worden waardoor wij naar de volgende fase kunnen.’ Deze vierdaagse Initiatie training wordt gegeven door de therapeuten Arend van Rietschoten en Fred Alebregse. Zij zijn ervaren trainers die de deelnemers stimuleren om het beste uit hunzelf te halen.

Je plek en ruimte vinden

‘Al bij de geboorte krijgt een mens te maken met de plek die er voor hem is. Als wij in onze kinderjaren gewend zijn geraakt aan plekken innemen waarin wij moesten zorgen, te veel verantwoording nemen, of misschien wel klein blijven en ons laten verzorgen, dan zijn dat posities geworden die wij tijdens de rest van ons leven bijna automatisch aannemen,’ vertelt Arend van Rietschoten. Tijdens de training onderzoek je eerst de relatie tot je moeder. Deze relatie is vaak bepalend hoe je als man met vrouwen omgaat. Daarna komt de relatie met je vader aan bod. Deze gaat vaak om strijd of onderwerping. Je krijgt antwoord op vragen als: ‘Staan wij nog tegenover of onder vader? Kunnen wij inmiddels een plek naast vader innemen? Kunnen wij ons laten dragen door vader en kracht putten uit de generaties van mannen die achter ons staan?

Meer informatie:

De training begint om 25 mei om 10.00 uur en eindigt op 28 mei 17:00 uur. De locatie is op Kasteel De Schans, aan de Kasteelstraat 18 in Opoeteren. Wil je meer weten over de cursus, de trainers en de andere programma’s? Kijk voor meer informatie op: www.kasteeldeschans.com