Laurna Fenega viel twee keer in het diepe zwarte gat van een burn-out. De tweede keer gelukkig minder diep dan de eerste. Nu is ze ervaringsdeskundige en therapeut. De oorzaak van een burn-out ligt volgens haar vaak bij de ouders van de getroffene.

Wortels

‘’De manier om te herstellen én te voorkomen dat je weer een burn-out krijgt, is het probleem bij jouw wortels aan te pakken. Mijn visie op burn-out is de relatie die je als kind met je ouders opbouwt. Daar ligt de oorzaak van jouw burn-out’’, schetst Laurna Fenenga haar theorie. Ze schreef een zelfhulpboek voor mensen met een (bijna) burn-out onder de titel ‘In 10 stappen uit je burn-out’ dat onlangs is verschenen. Laurna Fenenga verdeelt haar tijd nu tussen lezingen door het land en haar praktijk in Amstelveen.

Gereedschappen

‘’In 2003 kreeg ik mijn eerste burn-out en destijds kon ik nergens een praktisch handboek vinden. Dat inspireerde mij om dit boek te schrijven. Tegelijkertijd ben ik opleidingen gaan volgen. Als ervaringsdeskundige weet ik wat mensen voelen en als therapeut kan ik gereedschappen aanreiken om er wat aan te doen’’.

Kindertijd

Vanuit haar eigen ervaring is een burn-out een gevolg van onbewuste patronen, overlevingsmechanismen en oude verwondingen die zijn ontstaan in de kindertijd. Laura Fenega: ‘’ De oorzaak van een burn-out is te vinden in de eerste 7 levensjaren van je kindertijd. Daarom is het belangrijk om je verleden te onderzoeken en te zien hoe de kwetsuren zijn ontstaan, zodat je meer inzicht krijgt in jezelf, je huidige emoties, blokkades en denkpatronen’’.

Eigen ervaringen

Het boek ‘In 10 stappen uit je burn-out’ telt slechts 120 pagina’s en bevat kleurrijke illustraties. Het is geen zware kost. Laurna Fenenga lardeert haar zelfhulpboek met eigen ervaringen die herkenbaar zijn voor lotgenoten. Ze geeft praktische tips over bewegen en voeding maar gaat ook de diepte in over negatieve overtuigingen en terugvallen waarmee mensen te maken krijgen. ‘In 10 stappen uit je burn-out’ is vriendelijk geprijsd. Voor slechts 13,95 krijg je weer grip op je leven. Je kunt het boek ook aanschaffen onder het motto ‘Voorkomen is beter dan genezen’. Interesse? Klik dan hier.

.