2-daagse inspirerende Droom, Leef, Geniet-theater

3 Tips voor een leuker leven!

Marcel Meijlink

(Door Marcel Meijlink van van UNLP)

Wil jij ook écht alles leren over een leuker leven? Tijdens de 2-daagse inspirerende Droom, Leef, Geniet-theater events leer je alles over een positieve mindset, het behalen van doelen en krijg je technieken en inzichten waarin je praktische handvatten krijgt voor meer invloed en vrijheid.

Positieve mindset

Hoe doe je dat toch? Je leven inrichten zodat je het altijd naar je zin hebt. Dat je gelukkig bent. Dat het gevoel van blijdschap overheerst gedurende jouw dagen. Het is voor ons gemakkelijk praten. We hebben een leuk leven. We voelen ons gelukkig. En toch durven we te beweren dat je een leuker leven kunt leren! We vertellen erover in onze theaterseminars, in opleidingen, in webinars. En in dit blog-artikel. We geven je alvast drie tips! 

Leuke tips die ervoor kunnen zorgen dat je een stap dichter bij een leuker leven kunt komen. Je hoeft ze niet allemaal in één keer op te volgen. Begin maar gewoon eens. Een appel eet je ook met kleine happen. Prop je niet in één keer naar binnen. Dus pak een eerste tip, eentje die je aanspreekt, en ga ermee aan de slag. Vervolgens met nog eentje. En nog eentje. Net zo lang tot jij in heel je lichaam begint te voelen dat je leven inderdaad leuker aan het worden is!

Tip 1: Eet die kikker op

Eat that frog is een uitspraak van de Amerikaanse Brian Tracy. Ik vond het in eerste instantie nogal een aparte uitspraak. Maar vandaag de dag hou ik mijzelf hier ook echt aan. Datgene wat zwaar ligt, waar ik tegenop zie, pak ik juist als eerste aan. Anders blijft het maar in je gedachten. Ook al doe je zoveel leuke andere dingen, onbewust blijft die belangrijke – en wellicht vervelende – taak maar bij je. Dus hup…aan de slag!

Tip 2: Glimlach naar mensen die je tegenkomt

Ik lach veel en vaak. Als tiener tijdens mijn zaterdagbaantje had ik al een leidinggevende die me zei “altijd als ik je zie, ben je aan het lachen”. Ze lachte zelf ook enorm vaak. Met een glimlach ziet de dag er toch weer net even anders uit. Later kwam ik erachter dat dit heel verklaarbaar was.

Er zijn heel wat “glimlach”-experimenten uitgevoerd in de wetenschappelijke wereld. Bijvoorbeeld door de Duitse psycholoog Strack. Hij verdeelde een groep studenten in tweeën en liet ze een aantal strips zien. De ene groep had een pen in hun mond, de ander niet. En wat bleek? De groep mensen met de pen in de mond, hun mond was voorgevormd als glimlach, vond de strips significant leuker dan de andere groep.

De spieren in de gezichten stonden al in de lachstand, wat ervoor zorgde dat het brein het ook interpreteerde als leuker. Dit geldt voor onszelf natuurlijk ook! Glimlach de hele dag door en ons brein zal denken dat je je gelukkiger voelt. Overigens, ook de voorgaande tip gaat hierbij natuurlijk op…. Als ik glimlach naar een ander, zal een ander sneller terug glimlachen… de werking van de spiegelneuronen!

Tip 3: Zet het stemmetje in je hoofd uit

De hele dag door zijn er gedachten in onze hoofd. Als ze allemaal positief zouden zijn, prima! Maar driekwart van de gedachten zijn negatief. En dan niet zo van “Ik heb een heel zwaaaaar leven…” maar wel van “Ik moet nog…” of “dit lukt me ook al niet”. Van die kleine, beperkende opmerkingen die je de hele dag aan jezelf cadeau geeft. Stemmetjes die we geleerd hebben van onze ouders, docenten, etc. Maar zet ze toch uit! Makkelijker gezegd dan gedaan, zul je denken.

Zelf paste ik als kind al de STOP-techniek toe. Als ik niet kon slapen, omdat de gedachten in mijn hoofd maar doorgingen. Mijn moeder leerde mij de techniek STOP: bij iedere gedachte die er oppopt, direct STOP zeggen. En vervolgens visualiseren dat de gedachte uit je hoofd wordt gezet. In het begin moest ik heel veel STOPS zeggen. Maar dit werd met de dag minder. Mijn brein leerde het al!

Vandaag de dag zijn er vele methodieken bijgekomen, zoals NLP en mindfulness. Stuk voor stuk met prachtige technieken om jouw gedachten uit te kunnen zetten. Althans… de negatieve natuurlijk!

Kijk hier voor meer tips

Zin in een weekend vol inspiratie en energie?

Kom dan naar het 2-daagse Droom, Leef, Geniet event. Een spectaculair weekend vol inspiratie, technieken en inzichten waarin je praktische handvatten krijgt voor meer invloed en vrijheid. Leer om invloed uit te oefenen op je emoties, je hoofd stil te krijgen en inzicht te hebben in waarom je doet wat je doet.

Nu tijdelijk slechts 95,-. En je mag gratis een tweede persoon meenemen! 

Wanneer?
19 & 20 JANUARI 2019 |  DeLaMar Theater AMSTERDAM
16 & 17 FEBRUARI 2019  | ANTWERPEN
11 & 12 MEI 2019 |  Hofplein Theater ROTTERDAM

 

 

Redactie Dagelijkse Gedachte2-daagse inspirerende Droom, Leef, Geniet-theater

Verwante berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *