In 2017 bestaat de Dagelijkse Gedachte 15 jaar. Het ene zinnetje om de dag mee te beginnen is in deze 15 jaar uitgegroeid tot een inspirerende community met bijna 200.000 volgers. Het jubileum wordt onder andere gevierd met een nieuwe weblog.

Grootste community

Dagelijksegedachte.net is de grootste community in België en Nederland op het gebied van bewust en gezond leven. Meer dan 180.000 mensen volgen de Dagelijkse Gedachte. Het grootste gedeelte per e-mail, maar natuurlijk ook via Facebook en andere sociale media.
Initiatiefnemer Olaf Hoenson is een oude-mediaman. In de jaren negentig van de vorige eeuw was hij eigenaar van een succesvolle zondagskrant. Hij verkocht zijn uitgeverij, ging een paar jaar in retraite en begon vervolgens de Dagelijkse Gedachte. Nu worden er elke dag – klokslag middernacht – bijna 100.000 e-mails met een inspirerende gedachte verstuurd naar België en Nederland. 

Spiritualiteit

Het initiatief van Olaf Hoenson is inmiddels uitgegroeid tot een platform waar geïnteresseerden en instanties in het werkveld van inspiratie, bezinning en gezond leven elkaar ontmoeten. NLP, systemisch werk, yoga, geweldloze communicatie, tantra, meditatie, noem maar op, dagelijksegedachte.net brengt vraag en aanbod samen.
Dit gebeurt binnenkort op een geheel nieuwe weblog met de laatste nieuwtjes over workshops en events in België en Nederland. ‘’Want er gebeurt veel in de Benelux’’, vertelt Olaf Hoenson. ‘’Spiritualiteit en bezinning hebben een plaats veroverd in onze drukke westerse maatschappij. Zowel thuis als op het werk. En dat is een goede ontwikkeling’’.